Teraz taka moda, żeby wszystko miksować i podawać w formie płynnej. Miksuje się jarmuż, awokado, generalnie prawie wszystko co wpadnie w ręce.

Dla mnie fajna sprawa bo dzięki temu można przemycić produkty, których się nie lubi, a które dostarczają organizmowi ważnych witamin i pierwiastków. Ja nie lubię jarmużu, ale w koktajlu jego smak kompletnie zanika.

Przy przygotowywaniu koktajli można kombinować, łączyć, eksperymentować, generalnie to fajne preludium do zapoznawania się z nowymi smakami.

Wszystkie moje koktajle są na bazie wody. W żadnym z przepisów nie podaje jej ilości, bo to zależy jak gęsty chcemy mieć koktajl – zwykle jest to jednak około szklanki.

KOKTAJL Z JARMUŻEM

Składniki:

2 gałęzie jarmużu

jedna pomarańcza

jedna brzoskwinia

woda

P1040193

Przygotowanie:

Jarmuż płuczemy, odcinamy łodyżki. Wszystkie produkty miksujemy.

P1040194

KOKTAJL Z AWOKADO

Składniki:

pół awokado

banan

woda

P1040201

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy.

P1040202

KOKTAJL LODOWO-MALINOWY

Składniki:

lody

maliny

woda

3 kostki lodu

P1040182

Przygotowanie:

Miksujemy maliny. Do dużej szklanki dodajemy lody waniliowe według uznania i zalewamy przygotowanym miksem malinowym.

P1040185

P1040191